TRIDEMIJA

Decembra nas je poleg treh dobrih mož, Miklavža, Božička in Dedka Mraza, “obiskala” tudi tridemija: različne akutne respiratorne virusne okužbe, gripa in nekaj različic covida hkrati.

Povsem možno je, da lahko človek hkrati zboli za več virusnimi okužbami. Običajna gripa in okužba s koronavirusom močno oslabita imunski sistem, po tem pa lahko človek zboli za okužbo dihal bakterijskega izvora: pnevmokok, streptokok, mikoplazma.

Zaskrbljujoča je zlasti povečana incidenca mikoplazmatske atipične pljučnice. Najpogosteje se mikoplazmatska pljučnica pojavi v ozadju oslabljene imunosti – pri ljudeh, ki so že imeli kakšno okužbo ali imajo zaradi različnih kroničnih bolezni oslabljen imunski sistem. 

Mikoplazma je vrsta bakterije, ki nima običajne bakterijske stene, zato antibiotiki (npr. penicillin), ki delujejo na podlagi inhibicije sinteze bakterijske celične stene, na mikoplazme nimajo učinka.

Če se slabo počutite, se vsekakor posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali fitoterapevtom. Ljudje z virusnimi okužbami pogosto pretiravajo z uživanjem vitaminov ali pa celo jemljejo antibiotike,ki se pri virusnih okužbah ne uporabljajo, ker ne pomagajo. 

Kako se lahko zaščitimo pred okužbami?

– Enostaven in učinkovit način zaščite pred okužbami je smola sibirske cedre ali živica, ki vsebuje fitoncide – naravne bactericide s protivirusnim in protimikrobnim delovanjem. Pred odhodom od doma v vsako nosnico nanesemo 1 kapljico živice in si povrtamo po nosu, tako da naoljimo stene nosnice.

– Ko pridemo domov, si ustno votlino in nosnici speremo z raztopino iz mumije.

– Svoj imunski sistem okrepimo s pomočjo proizvoda ALFIT 1, profesionalne fitoterapije dr.Korepanova, ki vsebuje močne imunostimulatorje: čago, rožni koren, koprivo, golostebeli sladki koren in stepni pion.

Če pride do okužbe, pa poleg proizvoda ALFIT 1 za imunski sistem svetujem še ALFIT 11 za pljuča. Izbor zelišč (veliki oman, veliki trpotec, modri evkalipt, golostebelni sladki koren, korpiva in deljenolistan srčica) deluje protivnetno, antiseptično in antitusično. 

Maria Ana Kolman

Košarica
Na vrh
Na vrh