Čiščenje organizma in krepitev imunskega sistema

Zdrav organizem je neposredno povezan z učinkovitim delovanjem imunskega sistema. Imunski sistem ni le prva obrambna linija ob vdoru patogenov, kot so virusi ali bakterije, ampak se vpleta v delovanje živčnega in endokrinega sistema ter je bistvenega pomena pri odzivu na fizični in psihični stres. Deluje kot obrambni sistem, ki vključuje mehanske prepreke, biološka in kemična orožja. Z njimi deluje naš organizem predvsem proti tistim dejavnikom, ki jih oceni kot nevarne in jih je potrebno uničiti ali odstraniti.

Kronično obremenjen imunski sistem izčrpava organizem in je vzrok za vrsto bolezni: astmo, revmatoidni artritis, Chronovo bolezen, celiakijo, gastritis, aterosklerozo, debelost, sladkorno bolezen in nekatere vrste raka.

Naše telo ima ogromen nabor obrambnih sredstev, da se uspešno bori proti boleznim. Ta obrambni potencial pa občasno precej oslabi: vsako leto konec septembra in oktobra, konec decembra in januarja ter konec marca in aprila. Takrat je smiselno, da poskrbimo s podporo z naravnimi imunostimulatorji in adaptogeni. Pri imunsko kompromitiranih ljudeh in pri bolnikih pa je podpora imunskega sistema s pomočjo imunstimulatorjev in adaptogenov (čagin ekstrakt, čaga z elevterokokom, čaga z rožnim korenom, čaga s trpotcem)   priporočljiva čez vse leto.

Imunski sistem lahko aktivira ves svoj potencial le pod pogojem, da je organizem očiščen toksinov in parazitov, saj je večina imunskega sistema v prebavilih. Zato dvakrat letno – vsako pomlad in jesen uvedemo popoln protokol ČIŠČENJA ORGANIZMA od parazitov, patogenih mikroorganizmov in toksičnih snovi.

V programu ALFIT so proizvodi, ki se priporočajo pri protokolu čiščenja organizma vsako pomlad in jesen. V pakiranju ALFIT fitoterapije je set jutranji in večerni protokol po 30 briketov čajnih mešanic. Vse recepture so sestavljene tako, da so posamezne sestavine kompatibilne tako med seboj kot tudi z zdravili. Protokol izvedemo tako, da vsak čaj pijemo 15 dni v sledečem zaporedju: želodec in črevesje, jetra in ledvice. En set tako zadošča za spomladanski in jesenski protokol. 

1. ALFIT 14 za želodec in črevo: navadna krhlika (Rhamnus frangula), lan – semena (Linum usitatissimum), navadni repinec – korenina (Arctium lappa), prava kamilica (Matricaria chamomilla), navadni koper (Anethum graveolens).      

2. ALFIT 3 za jetra: peščeni smilj (Helycrisum arenarium), pegasti badelj (Silybum), koruza-laski (Zea mays), prava kamilica (Matricaria chamomilla), rman (Achillea millefolium), čaga (Inonotus obliquus).    

3. ALFIT 6 za ledvice: vedno zeleni gornik (Arctostaphylos uva-ursi), brusnica -listi (Vaccinium vitis-idaea), zlata rozga (Solidago virgaurea), debelolistan bergenija (Bergenia crassifolia), njivska preslica (Equisetum arvense), čaga (Inonotus obliquus).  

Za razparazitenje se priporoča proizvod lisičke, skorja trepetlike in nageljnove žbice 2 x dnevno 1 kapsula 30 dni, za odpravljanje toksinov pa agarikus 2 x dnevno 1 kapsula 30 dni.

Za vzdrževanje homeostaze v organizmu je priporočljivo uživanje treh čajev, ki jih lahko pripravimo samostojno ali v kombinaciji:

čaj iz listov maline: normalizira ravnovesje soli v telesu

čaj iz cvetov lipe: odvaja odvečno tekočino iz telesa, pospeši procese presnove

čaj iz listov gozdnih jagod: čisti in krepi krvne žile

Sestavine za te čaje si naberite sami in te čaje uvrstite v vsakodnevno podporo vašemu zdravju.

Košarica
Na vrh
Na vrh