Fitoterapija za naravno in zdravo hujšanje

Nekaterim se nabirajo kilogramčki zaradi slabih prehranskih navad in nezdravega življenjskega sloga, drugim pa kar mimogrede, kilogram za kilogramom, pa se nabere odvečna teža. Zdravniki pravijo temu prekomerna prehranjenost. Če preveč ješ, je to pač razumljivo. Smo pa tudi takšni, ki jemo zelo malo, pa še to premišljeno, kilogrami gredo pa vendarle gor. Vzrok za to je motena presnova.

V programu fitoterapije sta dva proizvoda, ki na naraven in zdrav način delujeta na zmanjšanje telesne teže pri normalnem režimu prehranjevanja: agarikus in ALFIT 16 za hujšanje.

AGARIKUS

Zmanjševanje teže je posledica delovanja agarikusa na jetra, ki pričnejo izločati potrebne fermente za normalizirajo delovanja črevesja in razgradnjo maščobnih celice. Sposobnost izločanja toksinov in drugih škodljivih snovi iz organizma agarikus umešča med učinkovita naravna sredstva za čiščenje organizma. Rezultat čiščenja pa je normalizacija delovanja organov in posledično zmanjšanje telesne teže.

Že v 18. in 19. stoletju  so Japonci v Sibiriji kupovali na tone agarikusa za proizvodnjo pripravkov za hujšanje. Kot rezultat kliničnih raziskav, ki so jih izvedli na Japonskem, je bil iz agarikusa izoliran polisaharid lanofil. Ta kompleksni ogljikov hidrat v jetrih spodbuja proizvodnjo posebnih encimov, ki  normalizirajo moteno presnovo. Na Japonskem je danes na trgu  veliko proizvodov za boj proti debelosti, katerih obvezna sestavina je “ruska goba” ali “Yamakiro”, kot Japonci pravijo agarikusu. 

Pri normalnem režimu prehranjevanja se v 30-ih dneh ob uživanju agarikusa (2 x dnevno ena kapsula) telesna teža zmanjša od 3 do 5 kg.

ALFIT 16 – ZA HUJŠANJE

Po izboru dr.Korepanova ima kombinacija zelišč v fitoterapevtskem proizvodu ALFIT 16   anoreksičen učinek (zmanjšuje apetit), blag diuretični in odvajalni učinek, pospešuje presnovne procese, kar spodbuja hujšanje. Dr.Korepanov ALFIT 16 priporoča pri zamaščenosti s hrano, zamaščenosti endokrilnega vzroka, pri nagnjenosti k prekomerni teži in bulimiji (povečanem apetitu).

Sestavine ALFIT 16: navadni lan (semena), koruza (laski), kiprej, navadna krhlika, vedno zeleni gornik, mala vodna leča, deljenolistna srčica.

Koruzni laski in semena lanu imajo anoreksično delovanje (zmanjšujejo apetit), mala vodna leča in kiprej pa pospešujeta presnovo maščob.

Semena lanu se uporabljajo v dietični prehrani bolnikov s porušeno presnovo maščob, pri aterosklerozi in pri maščobni degeneraciji jeter (zamaščenih jetrih). Biološko aktivne snovi v semenih lanu stimulirajo tako motorno kot tudi sekretorno funkcijo prebavil. Zato hrana hitreje potuje skozi prebavila, pride do hitrejše presnove maščob, v črevesju se hitreje absorbira holesterol, kar omogoča optimalno intenzivnost in normalizacijo procesov presnove. V ljudski medicini se uporablja kot blago odvajalo.

Navadna krhlika  povzroča pogostejše odvajanje vode, zmanjšuje  otekline zaradi zastajanja tekočin v telesu, znižuje  raven sladkorja v krvi, razgrajuje  soli in izboljšuje  njihovo presnovo.

Deljenolistna srčica deluje kot blago pomirjevalo.

Pri normalnem režimu prehranjevanja se v 30-ih dneh ob uživanju čaja ALFIT 16 (2 x dnevno) telesna teža zmanjša od 3 do 5 kg.

Maria Ana Kolman

Košarica
Na vrh
Na vrh