Mleko – zdravilo proti nevrozam in depresiji

Dejstvo je, da način življenja prinaša vedno več stresa, kronične utrujenosti, poklicne izgorelosti in posledično depresije in nevroze. V veliko pomoč pri premagovanju teh problemov, predvsem pa kot preprečevanje bolezni, ki jih ta stanja povzročajo, so nam lahko tradicionalne metode zdravljenja in fitoterapija. Obstajajo namreč preizkušene metode zaščite telesa pred preobremenitvijo živčnega sistema, ki je vzrok za depresije in nevroze.


Prvi znaki splošne izčrpanosti živčnega sistema so razdražljivost, nenadne spremembe razpoloženja, nespečnost, glavoboli, agresivnost, anksioznost, izguba apetita itd.  
Ob prisotnosti simptomov, ki kažejo na živčno izčrpanost, je seveda potrebno odpraviti vzroke, kar pa v času, ki nas neprestano zadržuje v stanju stresa, strahu in negotovosti, ni prav enostavno.  Znebiti se je potrebno tudi slabih navad, izključiti kajenje in alkohol, saj alkoholne pijače in tobak škodljivo vplivajo na živčni sistem.

Nasveti tradicionalne ljudske medicine in fitoterapije

  • “Večerjo prepustimo svojim sovražnikom” (star pregovor s Kavkaza), kar pomeni, da po 17. uri ne jemo več. Obremenjen želodec je pogost vzrok za nespečnost. Spimo v prezračenem prostoru, pred spanjem pa bo dobrodošel sprehod po svežem zraku. Če te možnosti nimamo, priporočam kapljico ali dve živice ali smole sibirske cedre pod jezik tik pred spanjem.
  • Pri nespečnosti pred spanjem popijte 2 dcl svežega kozjega mleka.
  • Pri glavobolu, omotici in razdražljivosti vsako jutro, pol ure pred zajtrkom popijte napitek iz vročega kravjega mleka in sesekljanega stroka česna.
  • Pri tesnobi in razburjenju 3 x dnevno popijte 0,5 dcl mleka s tinkturo korenine baldrijana.
  • Pri nevrozah, ki so posledica stresa in porušijo tudi hormonsko ravnovesje v telesu 3 x dnevno popijte 1 dcl mleka s sokom gozdnih jagod.
  • Pri nevrodermatitisu, ki se pogosto pojavi ob težavah z živčnim sistemom, pri nespečnosti in živčni preobčutljivosti pred spanjem popijte 2 dcl vročega kravjega mleka z medom in mumijo. Naravne sestavine te pijače ugodno vplivajo na vse funkcije in sisteme telesa,  mumijo pa spodbuja regenerativne procese tkiv in notranjih organov.

Ne pozabite pa tudi, da je sta najmočnejši orožji proti nevrozam pozitivna življenjska naravnanost in pozitivna čustva. Poskrbite za sprostitev, uživajte v življenjskih radostih in pijte mleko! 

Maria Ana Kolman

Košarica
Na vrh
Na vrh