Altaj 2022

Pravijo, da je Altaj na jugu Sibirije ena najlepših dežel na svetu, ki ima tudi izjemno močan energijski potencial, saj naj bi bila Zemlja s popkovnico povezana z ozvezdjem Oriona prav preko triglave Beluhe, najvišje gore Sibirije. Mnogi verjamejo, da se tam nahaja Šambala ali Belovodje, mesto Velikih učiteljev, altajski raj na Zemlji ali Zlata dežela, kar v prevodu z altajščine pomeni beseda Altaj.

Po altajski legendi se je stvarnik odločil, da bo na Zemlji ustvaril Zlato deželo, kjer bodo živeli srečni ljudje. Poklical je jelena, sokola in sibirsko cedro, ter jim naročil:

“Poiščite na Zemlji kraj, ker se boste počutili najbolje! Tam, kjer se bodo vaše poti srečale, tam bo Zlata dežela!” 

Jelen je dolgo taval po Zemlji in iskal pravo mesto, sokol se je dvignil visoko v nebo, sibirska cedra pa je svoje korenine pognala globoko pod zemljo. Dolgo časa so iskali, potem pa so se srečali na Altaju, deželi zlatih gora ali Zlati deželi.

Vsi, ki smo bili letos na Altaju, smo podobe te čudovite dežele in srečnih ljudi, ki živijo tam, prinesli s seboj – vtisnjene v naše duše, misli in spomine. Tam, kjer se ustavi čas, kjer ni telefonskega signala, ne preletov letal, tudi ne planinskih koč, smo se od narave in srčnih ljudi, naučili biti srečni ljudje. S fotografijami, ki smo jih posneli na naši poti, prinašamo podobe lepote, miru in sreče tudi vam.

Maria Ana Kolman

Košarica
Na vrh
Na vrh